Учителя Беинса Дуно - Петър Дънов
НАЧАЛО

Категория:

< ПРЕДИШЕН ЗАПИС | ТЕМАТИЧНИ ИЗВАДКИ | СЛЕДВАЩ ЗАПИС >

<< Внушение вдъхновение

ОСВОБОЖДАВАНЕ ОТ ВНУШЕНИЯ

ВНУШЕНИЕ
Алтернативен линк


ОСВОБОЖДАВАНЕ ОТ ВНУШЕНИЯ




Законът на внушението е един мощен закон и човек не може да се избави Лесно от него. (РАЗГОВОРИ С УЧИТЕЛЯ – АКОРДИРАНЕ НА ЧОВЕШКАТА ДУША - II т. - 177).



Освобождавайте се от внушенията, колкото и да е мъчно това. (новият СВЕТИЛНИК - 27).



Както си внушавате отрицателни неща, така ще си внушавате и положителни. (СЛУЖЕНЕ, ПОЧИТ И ОБИЧ – 343).



Някой казва: Мъчно, тежко ми е нещо, не зная де е причината. Скръбта не е негова, той е възприел скръбта на своя приятел и си внушава, че е негова. Приятелят му е търговец, изгубил голяма сума и скърби; или жена му и децата му са умрели, и той още повече скърби. Като приятели те са свързани, и единият възприема скръбта на другия. Първият страда, без да знае причината на страданието... Днес 90 % от страданията, който хората преживяват, са чужди; само 10 % са техни...Като знае този закон, човек може да се лекува. - Как ще се лекува? - Като се свърже със здрави и добри хора, които го обичат. Достатъчно е те да отправят мисълта и доброто си желание към него, за да оздравее той в скоро време. (новият СВЕТИЛИИК - 27).



Представете си, че някой ви счита за груб човек. Ако се поддадете на неговото внушение, зле ще си въздействате. За тази цел, вие веднага трябва да му се противопоставите мислено с друго някое ваше качество, което да анулира грубостта. Кажете в себе си: Аз мога да бъда милостив, и ще бъда милостив. (ДОБРИ НАВИЦИ - 7).



Каже ли някой, че не си добър, по-мисли и кажи в себе си: Бог ме е създал добър. - Глупав човек си. - Бог ме е създал умен. На всяка отрицателна мисъл постави положителна. - Трябва ли да мълчим пред отрицателното? - Не е въпрос да се мълчи, но всеки да каже истината в себе си и да се държи за нея. (ВЕЧНО ПОДМЛАДЯВАНЕ - 13).



Мнозина се намират под отрицателното внушение на мисълта, че всичко е свършено с тях. Така не трябва да се мисли. Започнете с обратния процес, да мислите положително. (ВЕЧНО ПОДМЛАДЯВАНЕ - 15).



Съвременните хора са вързани с ремъците на дявола. Вечер, преди да заспите, ще се развързвате чрез закона на внушението. (ОТНОШЕНИЕ НА ПРОСТИТЕ истини КЪМ ЧОВЕКА - 91).



Помагайте на ближните си, и тях освобождавайте от чужди влияния, от внушенията, под които те съзнателно или несъзнателно попадат. Ако срещнете човек, който се оплаква, че страда от някаква болест, спрете се малко при него, поговорете му, че тази болест е чужда, натрапена му по някакъв външен, изкуствен начин. Кажете му, че трябва да държи в ума си положителна мисъл и да не се поддава на тази болка. С мисълта си човек може да се лекува. Ако не помогнете на своя ближен, и по този начин не платите дълга си, ще знаете, че неговото болезнено състояние се прехвърля върху вас. Ако не помагате на ближните си и не влизате в положението им, вие ще се намерите в по-тежко положение от тяхното. (МАЛКИ И ГОЛЕМИ ПРИДОБИВКИ - 105).



Прилагането на волята, като метод за преодоляване на физически и душевни болки, на мъчнотии и изпитания, не е нищо друго, освен закон на внушение. Който иска да работи чрез този закон, трябва да бъде положителен. Най-малката отрицателна мисъл парализира действието на волята. (СЛУЖЕНЕ, ПОЧИТ И ОБИЧ – 332).



Трябва да се освободите от закона на човешките внушения и да дойдете до внушения, които идат от свят, по-висок от вашия. (УСЛОВИЯ ЗА РАЗУМНИЯ ЧОВЕК - 37).






НАГОРЕ